FEEST v/d Vlaamse Gemeenschap Temse alternatief programma

In april besliste het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen  (OVV) van Temse om het Feest v/d Vlaamse Gemeenschap (FVG) van 3 juli 2020 niet te laten doorgaan omwille van de veiligheid in het kader van de Corona-crisis. Op deze manier werd duidelijkheid gegeven aan iedereen die betrokken is bij de organisatie. Als alternatief gaat het comité voor extra bevlagging in onze gemeente gedurende de feestweek (1-11 juli 2020).

Het OVV (bestaande uit Amedee Verbruggenkring, Davidsfonds Temse en Vos Temse) organiseert jaarlijks het FVG in samenwerking met de gemeente. Op het programma voor dit jaar stonden Jan Peumans als hoofdspreker en de Vlaamse coverband De SCHil voor het optreden op de markt.
Maar HELAAS … gezondheid gaat boven alles en daarom werd in april het feest in de klassieke vorm geannuleerd.

bevlaggingsactie

Toch wil het comité deze Vlaamse feestdag niet ongemerkt laten voorbijgaan en legt de klemtoon op bevlagging van de gemeente gedurende de feestweek van 1 tot 11 juli 2020.
Op verschillende plaatsen in de gemeente en deelgemeenten worden in samenwerking met de gemeente Vlaamse-Leeuw-vlaggen opgehangen.
Daarnaast roept het OVV de bevolking op om gedurende de feestweek ook de Vlaamse Leeuw uit te hangen.

geschenk

Om dit te stimuleren wordt -door loting- per deelgemeente voor één deelnemer een mooi geschenk voorzien voor dit engagement.
Om dit praktisch mogelijk te maken is het nodig om u aan te melden via
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefonisch bij Tony Peirsman (coördinator OVV)  - 0479 46 93 36 met vermelding van naam, adres, telefoon en e-mailadres.

misviering

De traditionele misviering op 05 juli 2020 om 11 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Temse, in het teken van het Feest v/d Vlaamse Gemeenschap, kan ondertussen toch doorgaan.

Contact:

Tony Peirsman – coördinator OVV) - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.  – 0479 46 93 36
Geert Vandersickel - voorzitter AVK-Temse Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - 0479 40 60 21